Nieuws

STEM WORKSHOP of STEM CURSUS op maat voor BEDRIJVEN

Thursday 17 Nov 2022

Als beroepsspreker ben je zo gewend dat je je stem hebt, ongeacht wat je ermee doet, dat je er niet bij stil staat, dat je stem je ook in de steek kan laten!

Pas als dat gebeurt realiseer je je hoe belangrijk je stem voor je is! Op het moment dat je stem hees of schor klinkt of je je stem helemaal kwijt bent, kun je niet meer doen wat je wil.

Heb je er ooit eerder bij stil gestaan dat je stem dagelijks een fysieke topprestatie levert? Dat je op meerdere momenten per dag piekt? Denk aan alle gesprekken die je dagelijks 1:1 voert, lessen of trainingen of presentaties die je geeft, vergaderingen die je leidt en wat je tijdens het sporten, het zingen of een andere hobby nog extra met je stem doet!

Als je je stem veel gebruikt is je stemgebruik cq je stembelasting heel hoog! Maar wat doe jij er zelf aan om tot die stem topprestaties te kunnen blijven komen?

Of wat doe jij er als werkgever aan om de stem van je werknemers in topvorm te houden? En ziekteverzuim te voorkomen?

Ongeveer 1 op de 3 Nederlanders heeft weleens stemklachten en onder mensen met een spreekberoep ligt dat aantal beduidend hoger namelijk zo'n 50 %.  En van deze laatste groep meldt zo'n 20 % zich jaarlijks ziek.

En dat terwijl die stemklachten met een snelle, kundige begeleiding vaak zo opgelost kunnen worden!

Meer weten? Bel of mail me gerust  of neem contact met me op:

Ja ik wil meer informatie over een workshop of cursus voor bedrijven!

 

 STEM WORKSHOP of STEM CURSUS op maat voor KOREN

Thursday 17 Nov 2022

Als je fit bent, een gezonde levensstijl en spreekwijze hebt en je stembelastbaarheid in balans is met je stembelasting, heb je normaal gesproken geen last van je stem.

Maar als je je stem niet goed verzorgt, niet correct gebruikt noch dagelijks traint, maar je stembelasting  is flink toe -of afgenomen, loop je het risico om last te krijgen van je stem!

Als we  onze stem veel meer of juist minder dan vroeger gaan gebruiken, kortom veel meer of minder uren op een dag spreken of zingen, kan je stem hees, schor, krakerig, laag of zacht gaan klinken. De stem moet steeds weer opstarten, voordat er gesproken kan worden. Het zingen lukt vaak niet goed meer; tonen worden niet meer gehaald, de stem valt weg of slaat over. Het spreken of zingen is vermoeiend geworden!

Het plezier in het spreken of het zingen raakt daarmee verloren. Het is vaak een reden om je terug te trekken uit sociale situaties, omdat je je schaamt voor je stem of omdat je je niet meer goed verstaanbaar kunt maken.

Gelukkig kun je hier als zanger(es) of dirigent(e) iets aan doen!

Ik geef stemworkshops en stem cursussen op maat en op locatie!  

                                                                                                            Want iedereen verdient een goede stem!           

Workshop Je Stem Sterk?!

In deze informatieve workshop maken jullie kennis met de 6 stappen van de "Zing je Stem Sterk"Methode, die nodig zijn om je Stem Sterk te krijgen!

Zet je stem op 1 en leer wat jij moet doen om je stem goed, helder en sterk te krijgen en te houden. Zet door het volgen van deze workshop jullie eerste stap op weg naar een leven zonder stemklachten, zowel voor, tijdens als na het zingen!

Duur: 45-60 min   Prijs: op aanvraag

Workshop "Zing je Stem Sterk(er)"

In deze informatieve en interactieve workshop leren jullie de 6 stappen van de "Zing je Stem Sterk"Methode niet alleen kennen, maar ook meteen toepassen!  We gaan actief met elkaar en met jullie eigen stem aan de slag!

De "Zing je Stem Sterk"Methode is een leuke en eenvoudige stemmethode voor sprekers en zangers van alle niveau's en genres. Na deze workshop gaan jullie met een betere, sterkere en gezonde stem naar huis!

Duur 2 x 45-60 min    Prijs: op aanvraag

Meer weten?  Bel of mail me gerust !

Ja, ik wil meer informatie over een workshop of cursus voor koren!